Honden & Katten - Virkon™S

Hét Desinfectiemiddel voor Hondenkennels, Catteries en in de Dierenartsenpraktijk

  • Effectief tegen Virussen, Bacteriën en Schimmels(zie tabel)
  • Ideaal voor het reinigen en ontsmetten in één stap
  • Veilig in gebruik
  • Makkelijk in gebruik
  • Kan gebruikt worden met een dweil, doek , spons of spray

Het grootste risico op besmetting bij honden of katten, komt via andere honden of katten. Dit kan dmv direct contact of via besmette oppervlakken, dekens, eet- en drinkbakken maar ook dmv contact met het kennelpersoneel zelf.Honden en Katten VirkonS

Daarom is het belangrijk dat dierenpensions erop aandringen dat de dieren zijn gevaccineerd.
Medicatie is beschikbaar voor vele dierziekten ,maar geeft geen volledige bescherming tegen de ziekte veroorzakende organismen.
De risico's nemen toe bij stresssituaties, bijv. wanneer een aantal dieren bij elkaar wordt gebracht in een vreemde omgeving.
Het gebruik van het breed spectrum ontsmettingsmiddel Virkon™S is van essentieel belang om verspreiding van ziektes te voorkomen. 
 
Unieke formulering
Virkon™S breed spectrum formulering is uniek. Geen enkel ander ontsmettingsmiddel heeft dezelfde krachtige formulering of een dergelijke uitgebreid portfolio van effectiviteitsrapporten en veiligheidsonderzoeken. Virkon™S heeft onafhankelijk bewezen, zeer effectief tegen meer dan 100 virusstammen in 22 virus families, 400 bacteriesoorten en meer dan 60 schimmelstammen. Deze lijst van bewezen werkzaamheid bevat onder andere: het Canine parvovirus, Bordetella bronchiseptica (Kennelhoest), Feline Parvovirus, Kattenleukemievirus, Salmonella, E.coli en het mogelijk van dierlijke oorsprong MRSA.
 

Bijzonder veilig voor gebruiker
Virkon™S is makkelijker in gebruik en heeft minder beperkingen dan de meeste andere desinfectmiddelen
Ook is het niet geclassificeerd als schadelijk, het veroorzaakt geen overgevoeligheid in zowel poedervorm als in gebruiksverdunningen, in overeenstemming met EUcriteria( 1999/45/EG).

Toepassingen
Virkon™S kan makkelijk worden toegepast met een dweil, doek, spons of spray. Virkon™S is ideaal voor het in één stap reinigen en desinfecteren van oppervlakken en apparatuur , vloeren, wanden en kooien, voer en water bakken en speelgoed in kennels.

VirkonS verpakkingen Nederland