Hét krachtige breed spectrum paarden-ontsmettingsmiddelVirkonS verpakkingen NL

Hoe paardenziekten zich verspreiden
Een van de grootste verspreidingsrisico’s van ziekten bij paarden is via andere besmette paarden. Besmetting is zowel mogelijk door direct contact met zieke dieren als door contact met oppervlakken, materialen, voertuigen of mensen besmet door zieke dieren. Vaccinatie en medicatie zijn van groot belang, maar bieden beide geen volledige effectieve en economische bescherming tegen het brede scala aan ziekteverwekkende organismen bij paarden. Virkon™ S is hét ultieme ontsmettingsmiddel voor paarden. Het is bewezen effectief tegen virale, bacteriële en schimmelinfecties, welke ziekten bij paarden kunnen veroorzaken.

Hoe verspreiding van paardenziektenvoorkomen kan worden

Stallen

1 virkon chevron  Verwijder al het verplaatsbare materiaal (voeder- en drinkbakken, etc.)

1 virkon chevron  Verwijder al het organisch materiaal (modder, bodembedekking etc.) door uitmesting (schrapen en vegen) Reinig alle oppervlakken eerst grondig met een Biosolve™ PLUS-oplossing (verdunningsfactor 1:100).

1 virkon chevron  Ontsmet vervolgens met behulp van een hogedrukreiniger, rugspuit of gieter alle oppervlakken met een Virkon™ S-oplossing (verdunningsfactor 1:100).

1 virkon chevron

  Laat de oppervlakken goed drogen voor de herinrichting van de stal

Voeder- en drinkbakken, uitrusting en ander materiaal

1 virkon chevron  Ontsmet voeder- en drinkbakken en ander apparatuur met een Virkon™ S-oplossing (verdunningsfactor 1:100 

1 virkon chevron  Spoel na 10 minuten grondig af met schoon water en laat het vervolgens goed drogen

Paardentrailers
Om de verspreiding van ziekten tijdens transport te helpen voorkomen:

1 virkon chevron  Verwijder al het organisch materiaal (modder, bodembedekking en afvalmateriaal) uit de trailer en rondom de wielen, wielkasten, spatborden en blootliggende chassis van de trailer. Maak hierbij gebruik van een hogedrukreiniger of harde borstel

1 virkon chevron  Werk van boven naar beneden en van binnen naar buiten. Ontsmet met behulp van een hogedrukspuit, rugspuit of gieter alle oppervlakken met een Virkon™ S-oplossing (verdunningsfactor van 1:100) en spoel na 10 minuten grondig af met schoon water. Laat het geheel vervolgens goed drogen
 

Luchtdesinfectie

Ziekteverwekkende organismen kunnen zich verspreiden via stofdeeltjes in de lucht en besmetting kan hierdoor optreden in de luchtwegen als gevolg van inademing. Virkon™ S kan worden gebruikt als luchtdesinfectie om ziekteverwekkende organismen in de lucht te bestrijden. Ontsmet met behulp van een hogedrukspuit of rugspuit op een lagedrukstand en spray een Virkon™ S-oplossing (verdunningsfactor van 1:200) dagelijks door de stal. Het is niet nodig de paarden te verhuizen tijdens het ontsmetten van de lucht.
 

Uitwendig gebruik

Virkon™ S kan worden gebruikt als ontsmettingsmiddel voor de huid. De kans op ziekteverwekkende organismen verantwoordelijk voor huidproblemen als ringworm, mok en droes kan bij toepassing van Virkon™ S aanzienlijk afnemen. Was uw paard met een Virkon™ S-oplossing (verdunningsfactor van 1:100). Gebruik een schone spons of doek om de Virkon™ S-oplossing op de vacht van uw paard aan te brengen. Zorg ervoor dat de oplossing niet in contact komt met de ogen, oren en luchtwegen van het dier. Spoel na 10 minuten grondig af met schoon water.
 
1 virkon chevron  Stallen
1 virkon chevron  Trailers en voertuigen
1 virkon chevron  Materialen en uitrusting
1 virkon chevron  Voeder- en drinkbakken
 

Paarden virkon

 
 
 

Afdrukken