Pluimveehouderij - Virkon™S

Leidend in biosecurity voor de pluimveehouderij

De beste formulering – Toonaangevend op het gebied van Biosecurity.

Toen Virkon™ S in 1986 werd geïntroduceerd was het al het meest geavanceerde ontsmettingsmiddel van die tijd. Het was een van de eerste ontsmettingsmiddelen die op basis van een oxiderend systeem werkt. Virkon™ S blijft toonaangevend op het gebied van biosecurity in de pluimveehouderij en is reeds bewezen effectief tegen meer dan 500 ziekteverwekkende organismen.

Al meer dan 30 jaar bepaald Virkon™ S de nieuwe maatstaven in veel belangrijke aspecten van biosecurity: van verbeterde toepasbaarheid en veiligheid tot bewezen werkzaamheid en flexibiliteit. Voeg daar de uitstekende stabiliteit en lange houdbaarheid van het op poedergebaseerde desinfectiemiddel aan toe en het is duidelijk waarom overheden wereldwijd Virkon™ S gebruiken voor noodgevallen zoals de bestrijding van besmettelijke dierziekten.

Virkon™ S werd oorspronkelijk ontwikkeld om te voldoen aan de bioveiligheidseisen van de huidige landbouw en pluimveehouderij. De krachtige eigenschappen van de op peroxyde-gebaseerde chemie in de formulering van Virkon™ S zorgt voor een breed spectrum van werkzaamheid waarbij de focus ligt op virale, ziekteveroorzakende, organismen.

Ondersteund de antibioticareductie.

Overheden wereldwijd zoeken naar alternatieven voor antibiotica in de veehouderij om de toename van antibioticaresistentie te voorkomen, een fenomeen dat kan worden overgedragen op mensen. Gerichte wetgeving om het gebruik van preventieve antibiotica in de voedselketen te verminderen wordt nu werkelijkheid. Dit maakt het cruciaal voor veehouders om hun biosecuritymaatregelen te verbeteren en om zo bij te dragen aan het verminderen van preventieve antibiotica in de voedselketen.

De bewezen effectiviteit in een breed scala aan uitdagingen op het gebied van biosecurity toont dat Virkon™ S een sleutelspeler is in het bestrijden van virussen en bacteriën in de pluimveehouderij. Als gekozen desinfectiemiddel van overheden wereldwijd, gaat Virkon™ S voorop in de strijd op het gebied van biosecurity.


Hoog Pathogene Aviaire influenza - Vogelgriep

Aviaire influenza, ook bekend als vogelgriep, is een uiterst besmettelijke en dodelijke ziekte die hoge morbiditeit en mortaliteit bij pluimvee veroorzaakt. (voornamelijk bij kippen en kalkoenen).Virkon desinfectie schoenen ontsmettingsbak

De gevolgen van aviaire influenza zijn van groot belang en hebben een financiële impact. Met de juiste maatregelen en planning kan een uitgebreid biosecurity programma op de juiste manier worden geïmplementeerd om zo de impact van catastrofale uitbraken te minimaliseren.

Stop de verspreiding van Aviaire influenza infecties.

Aviaire influenza wordt veroorzaakt door een orthomyxovirus (influenzavirus). Het kan gedurende lange tijd overleven in de omgeving. Vogels worden besmet door contact met andere vogels, mechanische vectoren als voertuigen en uitrusting en personeel.

Uitbraken van aviaire influenza zijn meestal seizoensgebonden en komen vooral voor in het najaar of in het begin van de lente. Dit heeft vooral te maken met de migratiepatronen van met name wilde watervogels.

Biosecurity is de enige manier om de verspreiding van het vogelgriepvirus op en rond pluimveebedrijven te stoppen. Veehouders dienen de hoogst mogelijke niveaus van biosecurity na te streven. Belangrijk hierbij zijn ook de naleving door het management, het personeel en de leveranciers.

De belangrijkste verspreidingsroute naar pluimveebedrijven is vermoedelijk het transport van geïnfecteerde levende vogels, besmette kadavers of zwerfvuil in voertuigen. Dit benadrukt het belang van biosecurity-protocollen gericht op het reinigen en desinfecteren van voertuigen. Sommige pluimveehouders hebben moeite om voldoende tijd te besteden aan het adequaat desinfecteren van voertuigen omdat dit veel tijd kost en dat kan financiële gevolgen hebben voor het bedrijf. Het risico van besmette voertuigen of apparatuur kan echter uiterst gevaarlijk zijn voor de gezondheid van dieren.


Pluimvee Virkon

 

 

Informatiebrochure Virkon™S in de pluimveehouderij - Hygiënemaatregelen/biosecurity

Klik op de brochure om deze te openen

 

 


Virkon Aviaire influenza

 

Informatiebrochure Virkon™S tegen Aviaire influenza - Hygiënemaatregelen/biosecurity

Klik op de brochure om deze te openen