Proefdiercentra - Virkon™S

Virkon™S is een toonaangevende ontsmettingsmiddel dat gebruikt wordt door vele professionals, die het gebruiken vanwege de effectiviteit en veiligheid.Virkon™S is een desinfectiemiddel met een unieke gepatenteerde formule en een onovertroffen spectrum van werkzaamheid.Virkon™S is zeer veilig in gebruik voor mens, dier en milieu.

Hoe het werkt

De reactie die ontstaat tussen de verschillende elementen van het desinfectiemiddel is een cyclus die gebasseerd is op de redoxpotentiaal (rH-waarde).

cyclus virkon s

Het KMPS complex (Kaliummonopersulfaat Triple Zout of Oxone) is een krachtige oxidator die met de natriumchloride reageert in de formule wanneer Virkon™S poeder wordt opgelost in water, het zorgt voor het vrijkomen van vrije zuurstofradicalen (Cl°, OH° en O°) (de zg. Haber-Weiss reactie

Voordelen

Deze reactie leidt tot formatie van de meest effectieve zuurstof radicalen voor membranen, enzymen en prokaryotische organismen. Dit leidt tot de massieve productie, van homogene oxiderende cel-type radicalen. Ze hebben een korte levensduur en breken 22af tot HO en O, het heeft geen residuewerking en is niet schadelijk voor het millieu. Er zijn geen bewijzen van bacteriële resistentie voor de stoffen vrijkomen bij Virkon™S, in tegenstelling tot de veel gebruikte ontsmettingsmiddelen (quaternaire ammoniumverbindingen / aldehyden).

Expertise

Virucide bij 0,5%, Bactericide en fungicide bij 1%. Getoetst volgens o.a. EN testen. De werking is bewezen effectief bij 20 virale families, meer dan 400 bacteriesoorten en meer dan 100 soorten schimmels. Virkon™S werkt ook bij lage temperaturen (4° C/ 10° C) gebasseerd op onderzoek volgens het EN 1656 protocol.

Gebruik

Virkon™S kan zowel preventief als curatief worden gebruikt, voor ontsmetting van: voetbaden, voertuigen en uitrusting, oppervlakken, vernevelen. De oplossing kan worden gespoten op oppervlakken bij dierverblijfplaatsen, maar kan ook gebruikt worden met een dweil , mop of spons (dierenklinieken, laboratoria, autopsietafels, kooien etc.

Veiligheid

Virkon™S is veilig voor de gebruiker, dier en milieu. Oplossingen verdund tot 1% zijn niet-irriterend voor de huid, slijmvliezen en ogen. De oplossing heeft een kleur-indicator (roze oplossing - actief / kleurloos - inactief).

Virkon lab animalsKlik op de folder voor meer informatie over het gebruik van VirkonS in proefdiercentra. 


Afdrukken