Varkenshouderij - Virkon™S

Leidend in biosecurity voor de varkenshouderij

De beste formulering – Toonaangevend op het gebied van Biosecurity in de varkenshouderij.

Toen Virkon™ S in 1986 werd geïntroduceerd was het al het meest geavanceerde ontsmettingsmiddel van die tijd. Het was een van de eerste ontsmettingsmiddelen die op basis van een oxiderend systeem werkt. Virkon™ S blijft toonaangevend op het gebied van biosecurity in de pluimveehouderij en is reeds bewezen effectief tegen meer dan 500 ziekteverwekkende organismen.

Al meer dan 30 jaar bepaald Virkon™ S de nieuwe maatstaven in veel belangrijke aspecten van biosecurity: van verbeterde toepasbaarheid en veiligheid tot bewezen werkzaamheid en flexibiliteit. Voeg daar de uitstekende stabiliteit en lange houdbaarheid van het op poedergebaseerde desinfectiemiddel aan toe en het is duidelijk waarom overheden wereldwijd Virkon™ S gebruiken voor noodgevallen zoals de bestrijding van besmettelijke dierziekten.

Virkon™ S werd oorspronkelijk ontwikkeld om te voldoen aan de bioveiligheidseisen van de huidige landbouw en varkenshouderij. De krachtige eigenschappen van de op peroxyde-gebaseerde chemie in de formulering van Virkon™ S zorgt voor een breed spectrum van werkzaamheid waarbij de focus ligt op virale, ziekteveroorzakende, organismen.

Ondersteund de antibioticareductie.

Overheden wereldwijd zoeken naar alternatieven voor antibiotica in de veehouderij om de toename van antibioticaresistentie te voorkomen, een fenomeen dat kan worden overgedragen op mensen. Gerichte wetgeving om het gebruik van preventieve antibiotica in de voedselketen te verminderen wordt nu werkelijkheid. Dit maakt het cruciaal voor veehouders om hun biosecuritymaatregelen te verbeteren en om zo bij te dragen aan het verminderen van preventieve antibiotica in de voedselketen.

De bewezen effectiviteit in een breed scala aan uitdagingen op het gebied van biosecurity toont dat Virkon™ S een sleutelspeler is in het bestrijden van virussen en bacteriën in de varkenshouderij. Als gekozen desinfectiemiddel van overheden wereldwijd, gaat Virkon™ S voorop in de strijd op het gebied van biosecurity.


Virkon™S - desinfectiemiddel tegen Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest (ASF) wordt beschouwd als een van de meest gevreesde epidemische ziekten in de varkenshouderij net als Vesiculaire varkensziekte (SVD, blaasjesziekte), PEDv en mond- en klauwzeer (MKZ).

ASF vormt een grote bedreiging vanwege de sterk besmettelijkeeigenschappen en het vermogen om gemakkelijk verspreid te worden via een verschillende vectoren. ASF veroorzaakt hoge morbiditeit en mortaliteit, en is goed bestand tegen hoge en lage temperaturen en verschillende pH-waarden. Daarnaast is er momenteel geen effectieve behandeling of vaccin beschikbaar, het is daarom dat veel varkenshouders deze ziekte vrezen.

Dus hoe kan de verspreiding van deze zeer besmettelijke en verwoestende varkensziekte Virkon desinfectie AVPworden voorkomen en onder controle worden gehouden?

Biosecurity is de enige echte manier om verspreiding te stoppen. Het zal de impact op getroffen bedrijven verminderen en zal een sleutel zijn tot klinisch herstel en eliminatie van het virus, vooral op grotere bedrijven. Veehouders dienen de hoogst mogelijke niveaus van biosecurity na te streven, aangevuld door een strategische inkoop en naleving door het management, personeel en leveranciers.

ASF kan erg goed ‘liften’, dus het het kan zich gemakkelijk verspreiden. Een groot deel van de verspreiding wordt veroorzaakt door het vervoer, dat is dan ook het eerste aandachtspunt. Er zijn echter veel andere verspreidingsroutes. Alle andere transportbewegingen van het voer tot mestverwijdering vormen ook een groot risico. Een ander groot risico is besmetting door contact met wilde dieren. Mensen kunnen ook het virus verspreiden via hun kleding, laarzen, uitrusting of andere voorwerpen.

Het virus kan meerdere maanden overleven in ongekookte vleesproducten en kan dus worden overgedragen via besmet varkensvoer of vleesproducten. Verspreiding via de lucht is ook aangetoond, maar alleen over korte afstanden en het is onwaarschijnlijk dat dit een belangrijke factor is.

Meer informatie vindt u in onze brochure.


Virkon™S voor betere Salmonella controle bij routine desinfectie.

Virkon™S is opnieuw geëvalueerd door Wageningen Universiteit om tegemoet te komen aan de nieuwe EU regelgeving voor Salmonella controle. De resultaten uit deze test bevestigde de effectiviteit van Virkon™S 1% en 0,5% bij een temperatuur van 10°C tegen de 5 door de EU aangewezen te controleren Salmonella typen (Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium, Salmonella virchov, Salmonella infantis en Salmonella hadar). Een eerder onderzoek (2003) met eenzelfde testprotocol bewees al de effectiviteit van Virkon™S tegen Salmonella paratyphi B biovar. Java. Voor het volledige artikel, klik hier.


 Varkens Virkon

 

Informatiebrochure Virkon™S in de varkenshouderij - Hygiëne/biosecurity maatregelen
Klik op de brochure om deze te openen

 

 

 


              ASF   Virkon   biosecurity 

     

 

Informatiebrochure Virkon™S tegen Afrikaanse varkenspest (ASF) - Hygiëne/biosecurity maatregelen
Klik op de brochure om deze te openen

 

 

 


 Hoe lang blijft het ASF virus onopgemerkt actief

 

Hoe lang blijft het ASF-virus onopgemerkt actief?

Nieuwe data over de overlevingsperiode van het Afrikaanse varkenspestvirus (ASF) in verschillende (door de mens geconsumeerde) producten en de effectiviteit van Virkon™S tegen Afrikaanse Varkenspest