Waarom Virkon™S?

1. VirkonS is opnieuw geëvalueerd voor het verhogen van de de bioveiligheid en gaat voorop in de strijd tegen ziekte uitbraken.

2. Wereldwijd goedgekeurd en aanbevolen door overheden voor het bestrijden van de belangrijkste ziekten zoals mond- en klauwzeer, vasculaire varkensziekte, Aviaire Influenza, Newcastle Disease, en nog vele andere.

3. Uitstekende eigenschappen. Het enige merk ontsmettingsmiddel in het prestigieuze Australische AUSVETPLAN genoemd als: "Virkon™S is een moderne desinfectiemiddel met uitstekende virusdodende eigenschappen."

4. Het ultieme ontsmettingsmiddel voor een ontsmettingsbak. VirkonS doodt pathogenen tien keer sneller dan de naaste concurrenten, zelfs bij lage temperaturen en in aanwezigheid van organische vervuiling.

5. Bewezen effectief in alle sectoren van veehouderij tot in het laboratorium. Onafhankelijk bewezen zeer effectief te zijn in veldproeven tegen de meest ernstige bedreigingen voor vee - de virussen.
 
6. Geen noodzaak om VirkonS af te wisselen met andere desinfectantia. Onafhankelijk getest voor het reduceren van potentiële besmettelijkheid van multiresistente Salmonella stammen.
 
7. Superieure veiligheid. Het superieure veiligheidsprofiel zorgt ervoor dat VirkonS handig is voor gebruikers en weinig beperkingen heeft in het gebruik.

8. Milieu-profiel. VirkonS is ontwikkeld met ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd op hun vermogen om op natuurlijke wijze te worden afgebroken in het milieu.

9. Gemakkelijk voor transport en opslag. VirkonS kan gemakkelijk en snel worden vervoerd via de weg, spoor, zee of in de lucht zonder extra eisen voor transport of opslag.
 
10. Bioveiligheid in een enkele verpakking. Een zeer handige breed spectrum bioveiligheidsysteem, alles in een verpakking voor het desinfecteren van oppervlakken, apparatuur, voertuigen, lucht desinfectie, watersystemen.
 

Operationale voordelen. Omdat Virkon™S simpelweg meer biedt.

Geen rotatie nodig.
Onafhankelijke studies tonen aan dat Virkon™S, in tegenstelling tot sommige andere desinfectiemiddelen, niet lijdt tot de ontwikkeling van resistentie en kruisresistentie. Het is dus niet nodig om Virkon™S met andere desinfectiemiddelen te roteren.

Superieur veiligheidsprofiel.
Er zijn omvangrijke investeringen gedaan om de veiligheid van de gebruikers van Virkon™S vast te stellen. De resultaten tonen aan dat Virkon™S niet corrosief is voor de huid en geen overgevoeligheid veroorzaakt. De gebruikelijke gebruiksconcentratie van 1:100 (1%) is niet irriterend voor de huid en ogen en is geen sensibiliserend middel.

Bewezen effectief bij lage temperaturen.
Het is belangrijk voor het dagelijks gebruik van een desinfectiemiddel dat het ook bij lage temperaturen goed functioneert. Het is bekend dat de functionaliteit van ontsmettingsmiddelen kan afnemen wanneer de temperatuur daalt en het is aangetoond dat de prestaties van formaldehyde afnemen wanneer de temperatuur wordt verlaagd. Virkon™S blijft echter onverminderd effectief tegen verschillende virussen bij een temperatuur van 4°C. Operationale voordelen.

Makkelijk in transport en opslag.VirkonS geen beperkingen
Virkon™S kan gemakkelijk en snel getransporteerd worden per spoor, over zee of door de lucht. Het wordt niet geclassificeerd als “vervoersgevaarlijk”, wat de kosten voor transport en gekwalificeerd personeel drukt. De complexiteit en restricties die gepaard gaan met het transport van gevaarlijke stoffen zorgen vaak voor een lange transportduur.

De poedervormige formulering van Virkon™S vereenvoudigt de opslag. Dankzij de stabiliteit van het poeder kan het worden opgeslagen voor langere periodes, wat het uitermate geschikt maakt om op voorraad te houden.